Halse scholieren breken wereldrecord afwassen

De leerlingen van het Heilig Hart & College in Halle hebben het wereldrecord afwassen gebroken. In totaal werden 1.616 borden afgewassen. Het vorige record stond op 1.106 borden.

De wereldrecordpoging van de school past in een project rond milieuzorg op school. De borden werden dan ook afgewassen met een ecologisch afwasmiddel. Een ploeg van 60 afwassers ging de uitdaging aan, ze konden elkaar aflossen want in totaal mochten er maar 15 leerlingen simultaan afwassen.

Om ervoor te zorgen dat het nieuwe record ook in de recordboeken zou terechtkomen, werden er ook twee gerechtsdeurwaarders bij gehaald. Die controleerden of alles wel volgens de regels verliep. Ze moesten ook alle borden nakijken of ze wel goed afgewassen waren. Even na de middag bevestigden ze dan dat het wereldrecord gebroken was.