Video player inladen ...

Poetsvrouw ontslagen voor naaktfoto's met demente bejaarden

Een poetsvrouw van 29 is ontslagen wegens zwaar grensoverschrijdend gedrag. De vrouw werkte in een woonzorgcentrum en kleedde minstens twee vrouwelijke dementerende bejaarden uit. Daarna maakte ze naakbeelden van hen met haar gsm. 

De 29-jarige poetsvrouw werd vorige week ontslagen door het Zottegemse OCMW. De vrouw, die in een woonzorgcentrum werkte, kleedde minstens twee vrouwelijke dementerende bejaarden uit en maakte naaktbeelden van hen met haar gsm. De foto's stuurde ze een tweetal weken geleden door naar collega's die onmiddellijk aan de alarmbel trokken bij de directie. Verder onderzoek binnen het rusthuis wees uit dat de vrouw ook pornovideo's toonde aan minstens één mannelijke bejaarde om hem daarna te vernederen.

OCMW-voorzitter Kurt De Loor (SP.A) bevestigt het verhaal aan onze redactie. "De medewerkster in kwestie is onmiddellijk op non-actief gezet", vertelt hij. "Daarna is ze geconfronteerd met de feiten tijdens de OCMW-raad vorige week donderdag en werd ze ontslagen."

Het OCMW meldde het incident bij het Agentschap Zorg en Gezondheid en diende ook klacht in bij de lokale politie. "Een van de drie getroffen families heeft ook individueel een klacht neergelegd", zegt De Loor. "Ondanks het incident behouden de drie families het vertrouwen in onze zorginstelling. De drie slachtoffers zullen dus in ons rusthuis blijven wonen."