Van Hool

Van Hool sleept contract voor trambussen in Noorwegen in de wacht

Busbouwer Van Hool gaat 58 zogenoemde trambussen bouwen voor de stad Trondheim in Noorwegen. Trambussen zijn relatief nieuw, het is de grootste bestelling van trambussen tot nu toe voor het bedrijf.

Trambussen zijn nog relatief nieuw. Het zijn extra lange, gelede bussen die de efficiëntie van een tram combineren met de flexibiliteit van een bus. Ze zijn 24 meter lang en zijn ook hybride: ze rijden zowel elektrisch als op diesel.

Het is de grootste bestelling van trambussen voor Van Hool sinds de busbouwer het model in 2011 op de markt bracht. Momenteel zijn er al 250 bestellingen uit 11 landen. In ons land zal De Lijn vanaf oktober 2019 trambussen van Van Hool inzetten in de Brusselse noordrand.

De eerste 2 voertuigen voor Trondheim worden opgeleverd in december van dit jaar, de rest volgt in de periode van maart tot juni 2019.

Alle bussen zullen in Koningshooikt gebouwd worden. Daar zijn momenteel 200 vacatures. Om die snel te kunnen invullen, wordt op zaterdag 21 april een jobdag gehouden.