Videospeler inladen...

Ward Verrijcken tipt vijf films voor deze paasvakantie 

De paasvakantie is een uitgelezen moment om met de kinderen naar de bioscoop te gaan. FilmWard tipt ons 5 films, met of zonder kinderen. 

Het schattige konijn met het blauwe vestje "Pieter Konijn" is de verfilming van het beroemde kinderboek van de Britse schrijfster Beatrix Potter. De film is een mix van digitale effecten en echte acteurs, zoals Sam Neill uit "Lord of the rings" en er bestaat ook een Vlaamse versie.

De zwart-wit documentaire "Zie mij doen" van de Vlaamse regisseur Klara Van Es won zopas terecht de prijs voor de beste Belgische documentaire op Docville in Leuven. Ze maakt een heel mooi portret van de inwoners van Monikkenheide, een verzorgingscentrum voor mensen met een verstandelijke handicap.

De onvervalste Hollywoodkomedie "Game night" gaat over een koppel dat verslaafd is aan spelletjes. Ze gaan daar heel ver in, tot op leven en dood in de nacht waarover deze film gaat. Jason Bateman en Rachel McAdams vertolken op een grappige manier de hoofdrollen. Deze film is dan ook warm aanbevolen voor wie het verstand op nul wil zetten en eens goed wil lachen.

Een andere inventieve en intelligente komedie is "Lady bird". De film vertelt het verhaal van een tienerdochter en de lastige relatie met haar moeder. Regisseur Greta Gerwig kreeg voor deze film een Oscarnominatie voor beste regie. Het was nog maar de 5e vrouw in de geschiedenis van Hollywood die deze eer te beurt viel.

De volwassen tekenfilm "Isle of dogs" van de grote Amerikaanse cineast Wes Anderson neemt ons mee naar een eiland van honden in Japan waar een extreem rechts bewind aan de macht is. Het is een kritische film over onze samenleving maar ook heel inventie, van een hoogstaand intelligent niveau en vooral schattig.

Meest gelezen