Zsofi Horvath kandidaat op CD&V-lijst in Zemst

Zsofi Horvath, een vrouw met Hongaarse roots die in 2002 gekroond werd tot Miss Belgian Beauty, is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen kandidaat voor CD&V in Zemst.  

De CD&V-lijst zal worden getrokken door burgemeester Bart Coopman en geduwd door Vlaams-Brabants gedeputeerde Tom Dehaene. Het is volgens Coopman nog niet beslist welke plaats Horvath op de lijst krijgt. CD&V vormt in Zemst een coalitie met N-VA.

"Ik speelde al een tijd met het idee om mij kandidaat te stellen, want ik wil heel graag betrokken worden bij het gemeentelijk beleid. In het verleden heb ik tijdens een aantal activiteiten al samengewerkt met mensen van CD&V en heb toen opgemerkt dat ze heel dicht bij de mensen staan. Mede dankzij hen heb ik er ook voor kunnen zorgen dat het Expertisecentrum Kinderwens Vlaanderen in Zemst een kinderwenshuis heeft kunnen oprichten. Dat zijn zaken die mij nauw aan het hart liggen", aldus Horvath.