Videospeler inladen...

Zwaar ongeval met Belgische reisbus in Duitsland: chauffeur omgekomen en 12 gewonden

In de Duitse deelstaat Beieren is een Belgische reisbus ingereden op een vrachtwagen. De chauffeur van de bus is daarbij om het leven gekomen. 12 mensen werden naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is zwaargewond. Het gaat om de tweede chauffeur van de bus.

Het ongeval gebeurde kort na middernacht op de A3-autosnelweg ter hoogte van Aschaffenburg, in het noordwesten van Beieren. De bus van maatschappij Linden Cars uit Rotselaar was ingelegd door reisorganisator Sporty Ski uit Pellenberg.  Er zaten gezinnen op die op weg waren naar Nassfeld in Oostenrijk voor een skivakantie. Het gaat om een 50-tal mensen.

De twee chauffeurs van de bus zaten gekneld na het ongeval.  Een van hen is overleden, de andere raakte zwaargewond. De passagiers konden op eigen krachten wegstappen. Van de 19 mensen die naar het ziekenhuis zijn gebracht, ligt er nog één zwaargewond slachtoffer in het ziekenhuis.

"Hechtingen aan het aangezicht, een gebroken neus: dat zijn de meest voorkomende kwetsuren bij de passagiers", zegt Dirk Meulemans van Sporty Ski. 

Brandweer en hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Er werd ook een helikopter ingezet. De lichtgewonden en de ongedeerde passagiers werden ter plaatse verzorgd en later met een vervangbus naar een snelwegparking gebracht voor verdere bijstand.

Chauffeur zou vrachtwagen te laat opgemerkt hebben

De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd. De truck, die geladen was met glas, reed aan lage snelheid op de rechterrijstrook omdat de bestuurder wou afslaan. De chauffeur van de bus zou dat te laat opgemerkt hebben, waarna hij op de vrachtwagen inreed.

Volgens Duitse media hadden veel passagiers hun veiligheidsgordel om en heeft dat erger voorkomen. In autocars is het dragen van de gordel wettelijk verplicht. Na het ongeval werd de autosnelweg in beide richtingen volledig afgezet.

Er zijn twee bussen gestuurd naar de plek van het ongeval. Een bus om mensen terug naar huis te brengen en een bus om mensen die hun reis willen voortzetten, naar Oostenrijk te voeren. Het merendeel van de reizigers zou ervoor gekozen hebben om door te reizen.

Het onderzoek naar hoe het ongeval in Beieren is kunnen gebeuren is nu in handen van de Duitse justitie. Maar ook het parket van Leuven is een onderzoek gestart, ter ondersteuning van de Duitse collega's.
 

Meest gelezen