Video player inladen...

Fietser aangereden aan overweg,  treinverkeer tussen Puurs en Sint-Niklaas onderbroken

In Bornem is vanmiddag een fietser aangereden door een trein op de overweg aan de Puursesteenweg. Voor het slachtoffer, een 85-jarige man uit Puurs, kwam alle hulp te laat. Door het ongeval was het treinverkeer tussen Puurs en Sint-Niklaas onderbroken, maar vanavond is het verkeer hervat. 

"De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies gebeurd is", zegt Frédéric Petit van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Verschillende getuigen hebben bevestigd dat de vier slagbomen van de overweg gesloten waren. Ook het belsignaal bleek te werken.

Op de trein die van Mechelen onderweg was naar Sint-Niklaas zaten ongeveer 50 reizigers. Die zijn geëvacueerd.

De NMBS leg een vervangende busdienst in tussen Puurs en Sint-Niklaas. Het treinverkeer was urenlang onderbroken, maar vanavond rijden  er weer treinen.

Vorig jaar waren er in totaal 51 ongevallen aan spoorwegovergangen in ons land. Daarbij vielen 9 dodelijke slachtoffers.