AFP or licensors

Rok niet langer verplicht voor stewardessen bij Cathay Pacific

Voor het eerst in de 72-jarige geschiedenis van luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific wordt de rok voor  vrouwelijk cabinepersoneel niet langer verplicht. De luchtvaartmaatschappij uit Hongkong heeft dat toegezegd na een lange strijd van de vakbonden.

Het vrouwelijke cabinepersoneel begon vier jaar geleden een campagne om de kledingvoorschriften te veranderen. Ze voelen zich ongemakkelijk in hun korte rokken als ze moeten bukken of koffers boven de hoofden van de passagiers moeten tillen.

De stewardessen van Cathay Pacific moeten nog wat geduld hebben: de introductie van nieuwe uniformen komt er pas over drie jaar. Dan zal ook een broek voor vrouwen worden geïntroduceerd. Tot dan blijven de rokken een verplicht onderdeel van het uniform.

Sinds vorige week vliegt Cathay Pacific rechtstreeks tussen Brussel en Hongkong.