Represented by ZUMA Press, Inc.

Schoonvader van Pippa Middleton verdacht van verkrachting minderjarige

David Matthews, de 74-jarige schoonvader van Pippa Middleton, is in Parijs tegengehouden en ondervraagd door de politie. Hij wordt verdacht van verkrachting van een tiener tijdens een vakantie op het Caraïbische eiland Saint-Barthélemy, eind jaren 90. 

Matthews is de schoonvader van Pippa Middleton, de zus van de Britse hertogin Kate, de echtgenote van prins William. Hij wordt door de Franse politie verdacht van verkrachting van een minderjarige.

De feiten zouden dateren van 1998-1999 en zouden hebben plaatsgevonden op het Franse eiland Saint-Barthélemy, waar Matthews een hotel bezit. Matthews ontkent de "schandalige beschuldigingen".

Het feit dat er een onderzoek is opgestart, betekent niet noodzakelijk dat Matthews ook zal worden vervolgd. Volgens het Franse gerecht zijn er duidelijke aanwijzingen dat er strafbare feiten zijn gepleegd, maar het gerecht kan de zaak nog altijd laten vallen als die aanwijzingen niet hard kunnen worden gemaakt.