Video player inladen ...

Eindelijk echt lente op komst? Volgend weekend wordt 20 graden voorspeld

De paasklokken hebben vandaag vooral buien met zich meegebracht, maar als de laatste weerkaarten juist zijn, gaan we volgende week een zonnig weekend tegemoet. "Vanaf donderdag krijgen we droog weer met opklaringen en vanaf vrijdag kan het mogelijk zonnig lenteweer worden richting 20 graden", zegt VRT-weerman Frank Deboosere. Zaterdag zouden we dan voor het eerst dit jaar temperaturen van 20 graden kunnen krijgen.

Het weekend en de eerste helft van volgende week is het wisselvallig met regen en buien. Woensdag is er kans op onweer. De temperaturen gaan wel stilaan de hoogte in. Vandaag blijven de maxima nog steken op 7 à 9 graden, maar vanaf maandag klimt de temperatuur tot 14 graden.  

Vanaf donderdag wordt er beter weer voorspeld, aldus het KMI. Donderdag en vrijdag krijgen we waarschijnlijk veel zon en voornamelijk hoge bewolking. Donderdag zou het kwik blijven haperen rond 11 of 12 graden, maar vrijdag kan de temperatuur richting 18 of zelfs 19 graden klimmen. Ook zaterdag zou het nog warm worden, met misschien voor het eerst dit jaar temperaturen van 20 graden. De kans op buien neemt dan wel toe.