Video player inladen ...

Busongeval Beieren: tweede buschauffeur is enige zwaargewonde die nog in Duitsland in het ziekenhuis ligt  

Na het ongeval met een Belgische bus van gisteren ligt de tweede buschauffeur nog als enige zwaargewonde in het ziekenhuis in Duitsland. Dat meldt de VAB-Alarmcentrale. De organisatie verleent bijstand aan twaalf Belgen. 

Tien van die twaalf personen hebben het ziekenhuis mogen verlaten. Een elfde persoon wordt vandaag gerepatrieerd, maar zal wel in België nog in het ziekenhuis worden opgenomen.

De tweede buschauffeur raakte zwaargewond bij het ongeval. Hij werd gisteren geopereerd en verkeert in stabiele toestand, maar er zal nog een volgende operatie nodig zijn.

De meeste inzittenden van de bus zijn intussen doorgereisd naar hun bestemming: Nassfeld in Oostenrijk. Enkelen hebben ervoor gekozen om terug naar België te komen. 

De bus reed gisteren iets na middernacht in op een traagrijdende vrachtwagen op de rechterrijstrook. De chauffeur kwam daarbij om het leven. Het gaat om een man uit Herent. Het Duitse gerecht heeft een onderzoek geopend naar het ongeval en krijgt daarbij ondersteuning van het parket van Leuven.