Video player inladen ...

Drie toeristen omgekomen bij lawine in Zwitserland

In Zwitserland zijn bij een lawine drie skiërs om het leven gekomen. Dat melden de plaatselijke autoriteiten. Volgens de eerste elementen van het onderzoek zouden de slachtoffers afkomstig zijn uit Spanje.

Vijf skiërs bevonden zich in de buurt van de Aletschgletsjer, in het kanton Wallis. Toen ze op een hoogte van 2.450 meter waren, ontstond er een lawine die de skiërs meesleurde. "Een andere groep die in de buurt aan het skiën was, zag alles gebeuren en kon de politie verwittigen", aldus de politie in een persbericht.

De vijf hadden detectiemateriaal bij zich en werden zo teruggevonden door de reddingswerkers. Twee van hen werden levend van onder de sneeuw gehaald en naar het ziekenhuis gebracht, drie anderen overleefden het ongeval niet.

De reddingsoperatie werd bemoeilijkt door de slechte weersomstandigheden.