Bron: Eén

Een nieuw blokje in "Blokken" en zingende Rode Duivels: een overzicht van de beste aprilvissen

1 april valt dit jaar uitzonderlijk op Pasen, maar dat heeft de grappenmakers uiteraard niet tegengehouden. We zetten de beste aprilvissen voor u op een rijtje.

Een nieuw blokje in "Blokken"

Eén pakt vandaag uit met het nieuws dat het assortiment aan blokjes in "Blokken" wordt uitgebreid. Het nieuwe blokje ziet er niet toevallig uit als een haakje. "Het gaat puur om een experiment. We proberen te vissen naar wat ons publiek leuk vindt", aldus de redactie.

Rode Duivels zingen zelf een WK-lied

Rapper Damso mag dan toch geen WK-lied maken, dat weten we intussen al enkele weken. Maar volgens La Libre Belgique wordt er gewerkt aan een creatief alternatief: de Rode Duivels zullen zelf een WK-lied maken en inzingen. "Men zegt toch altijd: wat je zelf doet, doe je beter", laat de krant doelman Courtois zeggen.

NMBS pakt uit met "Delitrain"

De NMBS knipoogt naar maaltijdleverancier Deliveroo met zijn aprilvis. "Delitrain" levert wel enkel koude gerechten, luidt het.

Donald Trump zegt Twitter vaarwel

Het Britse The Independent brengt "fake news" over de Amerikaanse president Donald Trump. Hij zou zijn favoriete medium Twitter vaarwel gezegd hebben. "Het was ooit leuk, heel leuk, maar ik ben de trollen beu",  zo kondigde hij het afscheid aan.

Verrijst "Pierlalaland" in Gent?

Volgens de stad Gent mogen de bewoners zich verheugen op de komst van "Pierlalaland", een pretpark op het domein van De Blaarmeersen. "Jong en oud zal zich kunnen uitleven op tientallen typisch Gentse attracties, zoals de Slingerstrop, de Tierenteyn Terror, de Gentsche Bieste en de Niagara Neuzenval."

Er is een oplossing voor het Eurostadion...

Volgens de RTBF is er een akkoord over een nieuw nationaal stadion voor de Rode Duivels. Dat zal gebouwd worden op de site in Charleroi waar vroeger het bedrijf Caterpillar was gevestigd. Plaats genoeg daar, en geen gedoe over buurtwegen die behouden moeten blijven. De Franstalige openbare omroep laat ook een fictieve Vlaamse Open VLD'er aan het woord die zich afvraagt hoe dat allemaal gefinancierd gaat worden.

Efteling introduceert: baby’s in de Python

Pretpark De Efteling lanceerde donderdag al het nieuws dat de Python, een van hun achtbanen, is aangepast zodat ook baby's meekunnen. Het bijhorende filmpje lokte heel wat verontwaardigde reacties uit van mensen die niet doorhadden dat het om een vroege aprilvis ging.

Paascombinatie: mayonaise en chocolade

Sauzenmaker Heinz verlekkerde mensen voor deze Pasen/1 april op een nieuw product, een combinatie van mayonaise en Belgische chocolade. 

Federale Politie koopt "speurdroids" aan

De federale politie gaat "viervoetige speurdroids", of robotdrugshonden aankopen, zo staat te lezen op de Facebookpagina van de politie. "Niet alleen geeft een drugsdroid aan waar de drugs zich bevinden, maar ook om welke middelen het gaat. De volgende generatie zal tevens de identiteitskaart van de arrestant kunnen inlezen en het proces-verbaal ter plaatse printen."

Zoek Wally op Google Maps

Niet echt een aprilvis, maar zeker de moeite van het vermelden waard. Google heeft een "Waar is wally?"-spelletje toegevoegd aan Google Maps. Wie vandaag de routeplanner raadpleegt op desktop of in de app, zal het bekende figuurtje met de gestreepte trui zien opduiken.