Gouverneur neemt ontslag na dodelijke brand in Siberisch winkelcentrum

Gouverneur Aman Toelejev van de Siberische provincie Kemerovo heeft ontslag genomen. De positie van Toelejev stond sinds de dodelijke brand in een winkelcentrum zwaar onder druk en de plaatselijke bevolking had al verschillende malen zijn ontslag geëist. Bij de brand in Kemerovo kwamen op 25 maart 64 mensen om het leven.

Volgens het Russische persagentschap TASS heeft de gouverneur vandaag zijn ontslag aangeboden aan de Russische president Vladimir Poetin. De president noemt zijn beslissing "de enige correcte beslissing" gezien de omstandigheden. "Het is onmogelijk om de functie van gouverneur te blijven bekleden met zo'n zware last op de schouders. Dat zou moreel verkeerd zijn", verklaarde hij. De 73-jarige Toelejev stond al sinds 1997 aan het hoofd van de provincie.

 

AFP or licensors