Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Gratis magazijnen voor munitie uitgedeeld als protest tegen strengere wapenwet in Vermont

In de hoofdstad Montpelier van de Amerikaanse staat Vermont werden gratis magazijnen voor munitie uitgedeeld tijdens een betoging tegen de strengere wapenwet, die vorige week werd ingevoerd. Volgens de politie waren er honderden betogers aanwezig.

Tijdens de betoging in Montpelier tegen de strengere wapenwet werden in totaal 1200 patroonhouders weggegeven met per stuk plaats voor 30 kogels. Ze werden uitgedeeld omdat deze magazijnen samen met “bump stocks,” de hulpstukken waarmee een halfautomatisch geweer op een volautomatisch geweer gaat lijken, dreigen verboden te worden in Vermont.

Strengere wapenwet

Het parlement van Vermont heeft vorige week strengere wapenwetten aangenomen. Als deze strengere wet wordt getekend door de gouverneur Phil Scott, dan zal ook de leeftijd om een wapen te kopen verhoogd worden van 16 naar 21 jaar. En zullen de backgroundchecks uitgebreid worden.

De betogers vragen aan de gouverneur om de wet niet te tekenen. Maar verwacht wordt dat Scott de wet wel zal ondertekenen, en dat hij dit eind volgende week gaat doen.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.