Nederlandse homo mishandeld na afspraakje via Grindr

In de Nederlandse stad Dordrecht is een man vrijdagnacht het slachtoffer van homogerelateerd geweld geworden. Dat meldt de website van de NOS. De man had een afspraakje geregeld via de dating-app Grindr, maar is in elkaar geslagen. Een tweede man wist de nacht daarop te ontkomen. 

De eerste man ging vrijdagnacht naar een parkeerterrein in Dordrecht om een man te ontmoeten. Hij is daar echter door een groep mannen in elkaar geslagen en raakte daarbij volgens de politie lichtgewond. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Een tweede man had gisternacht ook een afspraak via Grindr geregeld in Dordrecht. Volgens de politie werd hij "bijna mishandeld". De politie onderzoek of beide zaken gerelateerd zijn.

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht waarschuwt om voorzichtig te zijn met afspraakjes via dating-apps als Grindr.