Video player inladen ...

Supersterren uit Zuid-Korea treden op in Noord-Korea, ook Kim Jong-un ging kijken

De Zuid-Koreaanse K-popsterren hebben voor de eerste keer in meer dan tien jaar tijd opgetreden in Noord-Korea. Ze doen dit in aanloop naar een historische top tussen de twee Korea’s eind april. Ook de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft het concert in Pyongyang bijgewoond, dat meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Cultuur.

Het bezoek van de Zuid-Koreaanse meidengroep Red Velvet aan Noord-Korea, volgt nadat Noord-Korea eerder dit jaar artiesten heeft gestuurd naar de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, in Zuid-Korea. De bezoeken kunnen plaatsvinden door de ontdooiende relaties tussen beide Korea’s na maanden van spanning.

K-pop

In de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang zijn er meer dan 11 artiesten aanwezig voor twee shows. Naast de Zuid-Koreaanse K-popsterren Red Velvet komen onder andere popzanger Cho Yong-pil en zangeres Lee Sun-hee optreden. K-pop, staat voor Koreaanse popmuziek. Het is een muziekgenre dat bestaat uit mix van elektronische, hiphop, pop- en rockmuziek. 

Het eerste concert vond gisteravond plaats in het East Pyongyang Grand Theatre, het tweede volgt overmorgen. Ook Kim Jong-un en zijn vrouw hebben het optreden bijgewoond.

(Lees verder onder de beelden)

Video player inladen ...

Aanloop Top

Na maanden van spanning heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ingestemd om een top te houden met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Amerikaanse president Donald Trump.

De derde inter-Koreaanse top, er waren ook bijeenkomsten in 2000 en 2007, zal op 27 april plaatsvinden. Er is nog geen datum bekend voor de top tussen Amerika en Noord-Korea.