Foto archief
AFP or licensors

Boko Haram maakt 18 doden en tientallen gewonden bij aanval in Nigeria

Bij een aanval van Boko Haram in het noorden van Nigeria zijn minstens 18 doden en 84 gewonden gevallen. Dat melden plaatselijke hulpdiensten.  

De aanval was gericht tegen de stad Maiduguri. "Op dit ogenblik hebben we 18 lichamen geborgen in de wijken Bale Shuwa en Bale Kura, in de rand rond Maiduguri", zo liet een woordvoerder van hulpdiensten weten. Hij voegde er aan toe dat de slachtoffers gedood werden toen ze wilden vluchten voor de vuurgevechten tussen de rebellen en militairen.

In het noordoosten van Nigeria, waar Boko Haram erg actief is, zijn ongeveer 2,5 miljoen mensen op de vlucht voor het geweld. Bij aanslagen en aanvallen van de jihadisten zijn sinds 2009 minstens 20.000 mensen omgekomen. Boko Haram wil in het noordoosten van Nigeria een zogenaamde theocratie volgens de islamitische wet oprichten.

Meest gelezen