Foto archief

25 bestuurders onder invloed van drugs bij controles in Limburg: "Onrustwekkende stijging"

De politie in Limburg heeft bij een grootscheepse verkeerscontrole 25 autobestuurders betrapt die onder invloed waren van drugs. Zeven bestuurders hadden te veel gedronken.

Een 20-tal agenten van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad hielden in de nacht van zaterdag op zondag tussen 4 en 12 uur verkeerscontroles in en om de Hasseltse uitgaansbuurt. Ze werden bijgestaan door een drughondengeleider van de federale politie.

Opvallend was dat tijdens de controle 25 bestuurders betrapt werden op het rijden onder invloed van drugs. "We zien al enkele maanden dat het aantal positieve speekseltesten in onze politiezone enorm stijgt," zegt korpschef Philip Pirard. "Maar 25 vaststellingen tijdens een actie is opnieuw een triest hoogtepunt. We blijven dus zeker verder inzetten op deze onrustwekkende problematiek."  

De wagen van een bestuurder onder invloed die geen rijbewijs had, werd getakeld, eveneens de wagens van twee anderen die eerder op de avond al een positieve speekseltest hadden afgelegd, maar toch verder reden nadat hun rijbewijs was ingetrokken. Opvallend was ook dat de meeste vaststellingen gebeurden tijdens de laatste uren van de actie. "We stellen dus ook vast dat mensen die uitgaan vaak pas tegen de late ochtend terug naar huis keren. Wij passen dan ook de uren van onze controles hieraan aan."

Verder waren zeven bestuurders onder invloed van alcohol. Een voertuig was niet verzekerd en een ander voertuig was niet gekeurd. Er werden acht processen-verbaal opgesteld voor drugsbezit.

Meest gelezen