Lopen van meest noordelijke naar meest zuidelijke puntje van Amerika: 35 paar loopschoenen versleten in 2 jaar tijd

Ze hebben het gehaald! Ultralopers Weking Van Reeth uit Kalmthout en Seba Vandermolen uit Stabroek zijn van het noordelijkste puntje van Amerika naar het zuidelijkste gelopen. Niet op een sukkeldrafje, maar door zes dagen op zeven een marathon af te leggen. Ze hebben daarmee 25.000 kilometer in de benen en zijn in totaal bijna 2 jaar onderweg geweest.

Zotte droom

Het is bijna te gek voor woorden, maar het is toch waar. Op 1 juni 2016 liepen ze hun eerste marathon en op zaterdag 30 maart kwamen ze eindelijk aan in Ushuaia. 600 keer 42 kilometer en 35 paar loopschoenen later. Met de steun van hun vrouwen, die met een camper achter hen aanreden, zorgden voor massages of gewoon met hen meeliepen.

De route

De legendarische Pan-American Highway is een netwerk van wegen, die de uiteinden van Noord- en Zuid-Amerika met elkaar verbindt. De weg loopt van Prudhoe Bay in Alaska tot Ushuaia in Argentinië. Het traject van onze vrienden is 25.000 kilometer lang en liep langs tal van spectaculaire highlights zoals de Golden Gate Bridge, Machu Picchu en Salar de Uyuni. 

Avontuur

"Het is moeilijk om alle belevenissen op te sommen," zegt Seba vanuit Argentinië. "We hebben door weer en wind gelopen, stonden oog in oog met een poema, zijn bestolen geweest,... maar de gastvrijheid van de mensen zal me vooral bijblijven. Zo ontmoetten we in het begin van onze tocht toevallig een Argentijn die ons zei: "Als jullie het halen, dan staat mijn deur voor jullie open". En kijk, we zijn hier en hij heeft woord gehouden!"

Wat nu?

Op 12 mei wil het duo nog een laatste krachttoer uithalen. Dan landen ze op de luchthaven van Zaventem en lopen ze naar huis, naar de Antwerpse Grote Markt. Daarmee willen ze nog één keer geld inzamelen voor To Walk Again, de organisatie van Marc Herremans, dat is de coach Weking. Op dit moment hebben ze zo'n 13.000 euro opgehaald. Meer informatie vind je op hun website

Meest gelezen