"Brug van den Azijn" na 8 maanden opnieuw open

De bekende Brug van den Azijn in Deurne is sinds 12 uur vanmiddag opnieuw open voor het verkeer. Ze was acht maanden dicht om ze te vervangen door een metalen boogbrug, met fietspaden. 

De nieuwe brug is hoger dan de oude. Zo kunnen er grotere schepen onder varen. "Dat is een goede zaak voor de mobiliteit", zegt Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). "Niet alleen voor het verkeer dat óver de brug rijdt, maar ook voor het scheepvaartverkeer. Voortaan kunnen er schepen onder de brug varen met 4 lagen containers. Eén schip heeft dezelfde capaciteit als verschillende honderden vrachtwagens, die we op die manier van de weg halen."

Vlaanderen heeft 15 miljoen euro in de brug geïnvesteerd. De brug heet officieel "Deurnebrug", en heeft haar bijnaam te danken aan een voormalige azijnfabriek die naast het kanaal lag.

Brug van den Azijn

Meest gelezen