Wandelen tussen de bloesems? Check de "bloesemfluisteraar"

Met eindelijk de eerste warmere temperaturen in 't vooruitzicht én de paasvakantie die is gestart, begint het bij heel wat mensen te kriebelen: ze willen graag de bloesempracht in het Hageland en Haspengouw bewonderen. Maar hoe weet u of en waar er al bloesems te zien zijn?

Op die vraag krijgt u een snel en makkelijk antwoord door de "bloesemfluisteraar". Dat is een website met live beelden van enkele fruitbomen.  Zo kunt u snel zien of het al een goed moment is om naar de bloesemregio af te zakken.

Peren eerst

Het initiatief komt van de toeristische dienst van de provincie Vlaams-Brabant en fruitteler Mario Vanhellemont. De eerste bloesems die open zullen gaan, zullen de peren zijn. Maar het is waarschijnlijk nog even wachten, zegt Mario Vanhellemont: "Deze week zal nog te vroeg zijn, maar misschien dat als het weer mee zit, we eind volgende week al de eerste bloesems zullen zien."

Wie het zelf live in de gaten wil houden, kan surfen naar de pagina van de bloesemfluisteraar.

Meest gelezen