Drie mensen bevangen door rook bij brand in Kessel-Lo

Op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo bij Leuven is gisteren brand ontstaan op de bovenste verdieping van een leegstaand pand. Toen de brandweer aankwam, bleek er toch iemand aanwezig. De man, die geen verblijfspapieren heeft, werd naar het ziekenhuis gebracht. Ook twee buren raakten bevangen door de rook, een 18-jarige vrouw en een 2-jarig kind.

Bij de brand raakten drie personen licht bevangen door de rook. Het gaat om een 30-jarige man zonder verblijfspapieren die in het leegstaand pand verbleef. Hij was verward en werd enkele uren ter observatie in het ziekenhuis gehouden. Hij zou al een tijdje illegaal in het verlaten huis verblijven.

De twee andere slachtoffers, een 18-jarige vrouw en een 2-jarig kindje, wonen in het pand rechts van het uitgebrande huis. Zij hadden rook ingeademd en werden ter controle naar het ziekenhuis  gebracht. 

Oorzaak brand 

Hoe de brand is ontstaan zal moeten blijken uit het onderzoek van de branddeskundige. Mogelijk heeft een campingvuurtje dat werd gebruikt door de bewoners om zich warm te houden vuur gevat. De uitgebrande woning en het leegstaand pand links daarvan, waar ook enige schade was, werden op bevel van de brandweer afgesloten.

Konijntje 

Enkele uren na de brand werd het pand voor de zekerheid nog eens gecontroleerd door brandweer en politie. Daarbij werld nog een levend konijntje van onder het puin gehaald.

Meest gelezen