Videospeler inladen...

Egyptische president al-Sissi wint verkiezingen met 97,08 procent van de stemmen

De Egyptische president Abdel Fattah al-Sissi is herverkozen met 97,08 procent van de stemmen. Dat heeft de nationale kiescommissie bekendgemaakt.

Ongeveer 25 miljoen kiezers brachten hun stem uit, op in totaal 60 miljoen kiesgerechtigden. Wat neerkomt op een participatiegraad van 41,5 procent. Van de 25 miljoen kiezers zouden er 23 miljoen op al-Sissi gestemd hebben.

"Verkiezingen waren maskerade"

De enige andere kandidaat, Moussa Mostafa Moussa, komt uit op amper 2,92 procent van de stemmen. Mostafa Moussa is een aanhanger van de president en schreef zich in extremis in omdat alle andere mogelijke kandidaten in de gevangenis waren beland of niet meer wilden deelnemen.

De oppositie had opgeroepen tot een boycot van de "maskerade" die de verkiezing was.

In 2014 werd al-Sissi ook al verkozen met 96,9 procent van de stemmen.

Meest gelezen