PA Wire/Press Association Images

Komende dagen hinder bij Thalys en Eurostar door spoorstaking in Frankrijk

De staking in Frankrijk bij spoormaatschappij SNCF heeft een beperkte impact of het treinverkeer van en naar België. Enkele Thalys- en Eurostar-treinen zullen morgen en overmorgen niet rijden. De staking begint vanavond en duurt tot donderdagochtend.

Bij Thalys wordt morgen enkel de trein van Brussel-Zuid naar Parijs van 08.43 uur afgeschaft. In de omgekeerde richting gaat het om de treinen van 06.49 en 17.49 uur. Daarnaast zullen sommige treinen tussen Amsterdam en Rijsel niet rijden tussen Brussel-Zuid en Rijsel. Eurostar meldt dan weer dat drie treinen van Brussel naar Londen (vertrek om 08.52, 10.56 en 17.56 uur) en twee treinen van Londen naar Brussel (08.54 en 12.58 uur) niet zullen rijden.

De NMBS laat weten dat het treinverkeer sterk verstoord zal zijn tussen Doornik en Rijsel en Moeskroen en Rijsel.

Het binnenlands treinverkeer in Frankrijk zal zwaarder verstoord zijn door de staking. Zo zal slechts een op de acht TGV's rijden, en bij TER (Transport express régional) en Transilien (binnen Île-de-France) een op de vijf. Reizigers worden aangeraden de website van SNCF te raadplegen, zeker zij die vanuit Brussel naar de provinciesteden willen reizen.

De Franse regering wil de SNCF hervormen, waarbij onder meer de statutaire benoeming voor nieuwe aanwervingen in vraag wordt gesteld. De vakbonden van de SNCF zijn van plan om tot einde juni twee dagen op vijf te gaan staken; goed voor zo'n 36 stakingsdagen in totaal.

Meer info vindt u op de website van NMBS Internationaal.

Meest gelezen