Foto: Twitter-Stella Artois

Mogelijk stukjes glas in groene flesjes Stella Artois

Brouwerij AB InBev roept in een tiental landen, waaronder België, groene flesjes Stella Artois van 33 centiliter terug. Er zitten mogelijk stukjes glas in. Het gaat volgens het bedrijf om een "zeer beperkt aantal" flesjes. In België werden ze verkocht bij Delhaize. 

AB InBev zegt dat in flessen, die gemaakt werden door een externe glasproducent, afwijkingen ontdekt zijn. Daardoor kunnen mogelijk kleine stukjes glas loskomen en in het bier vallen. De meeste flesjes zijn verkocht in de Verenigde Staten en Canada. Ook in Nederland, Spanje, Malta, Cyprus, Griekenland, Portugal, Ile de la Réunion en Polen worden maatregelen getroffen.

In België zijn de gevolgen beperkt, omdat Stella Artois bij ons vooral in bruine flesjes verkocht wordt. De betrokken groene flesjes vindt u bij Delhaize en in een beperkt aantal cafés en restaurants. Over de hoeveelheid wil AB InBev alleen kwijt dat het gaat om minder dan het aantal flesjes dat past in een standaardvrachtwagen.

Wie een groen flesje heeft van 33 centiliter, kan op het label de houdbaarheidsdatum (20 of 21 mei 2018), de verpakkingscode (49) en de tijdcode controleren. Consumenten vinden de klantendienst op het nummer 070 222 919 of surfen naar deze link. Horeca-uitbaters bellen het nummer 02 200 60 50.

Meest gelezen