Steeds meer reeën in regio Ieper en Poperinge: opgelet voor overstekend wild

Wie rondrijdt in de ruime omgeving van Ieper kan beter opletten voor overstekende reeën. Dat zegt de politie. Jaarlijks gebeuren er in de regio een twintigtal ongevallen met overstekend wild. In april en mei, maar ook in juli en augustus.

De jongste jaren zijn er veel reeën bijgekomen in de streek rond Ieper en Poperinge. Het risico op een ongeval met overstekend wild kent een piek in april en mei. Want dan gaan ze op zoek naar nieuw territorium om te paren. Ook tijdens de bronsttijd, juli en augustus, zijn ze de reeën minder schuw en steken ze de weg over. Aanrijdingen gebeuren vaak met de kalveren, omdat zij achteraan de groep lopen.

Vooral in Ieper en Poperinge

De kans op een botsing is uiteraard groter in de omgeving van bos of natuurgebied. Vooral in Ieper in de omgeving van de Palingbeek, Komenseweg en Werviksestraat, moet je opletten. Ook in Poperinge op de Couthoflaan en de Krombeekseweg vinden jaarlijks verkeersongevallen met overstekend wild plaats.

Opletten!

De schade kan groot zijn, want een volwassen ree heeft een gewicht van 16 tot 35 kg en is 60 tot 90 cm hoog. Verkeersongevallen proberen ze te voorkomen door het plaatsen van verkeersborden, spiegels, snelheidsbeperkingen en geurmarkeringen. Aan chauffeurs wordt gevraagd om voorzichtig te rijden in de buurt van bossen.

Meest gelezen