Partij Turnhoutse burgemeester deelt kandidaten lokale verkiezingen op in "clusters"

In Turnhout heeft TIM, de partij van burgemeester Eric Vos, haar plannen voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voorgesteld. Turnhout is de enige centrumstad in Vlaanderen waar de burgemeester van een lokale partij komt.

Groepjes

TIM staat voor Turnhout Iedereen Mee. Opvallend is dat de lijst vanaf de vijfde plaats in groepjes is opgedeeld. Burgemeester Eric Vos legt uit hoe het systeem in elkaar zit. "Er is een cluster jongeren, een cluster senioren, en daarnaast nog drie inhoudelijke clusters over zorg, werk en vrije tijd", zegt Vos. "De mensen die in die groepjes zitten, zullen in de verkiezingscampagne ook op die manier naar buiten komen. Het is een weerspiegeling van Turnhout met duidelijke profielen."

Focus op enkele grote thema's

Burgemeester Eric Vos gaat bij de verkiezingen de lijst trekken, schepen Luc Debondt wordt lijstduwer. TIM wil onder meer inzetten op veiligheid, netheid, armoede, tewerkstelling, verkeersveiligheid en mobiliteit. De start van deze legislatuur liep in Turnhout niet vlekkeloos. Eerst was er een N-VA-burgemeester maar na interne problemen bij de partij kwam er een jaar later een nieuwe coalitie.

Meest gelezen