Jan Smets

Toneelhuis-directeur Klaartje Heiremans stapt uit de politiek

Klaartje Heiremans, de zakelijk directeur van het in Antwerpen gevestigde theatergezelschap Toneelhuis, zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober geen kandidaat meer zijn in haar thuisstad Mechelen. Dat heeft haar partij Groen bekendgemaakt. Heiremans wil zich focussen op haar professionele carrière en neemt afscheid van de politiek.

Klaartje Heiremans zat nog maar één legislatuur in de Mechelse gemeenteraad. Ze was in 2012 verkozen geraakt vanop de 31e plaats van de kartellijst VLD-Groen-M+ van burgemeester Bart Somers (Open VLD). In 2014 was ze ook eerste opvolger op de Kamerlijst van Groen.

"Ik ben trots dat ik heb kunnen meewerken aan een nieuw subsidiekader voor de Mechelse professionele kunstenorganisaties", zegt ze. "Ook de aanduiding van Stef Lernous als stadsartiest heb ik erg gewaardeerd. Mijn hart klopt nog altijd even snel voor Groen en voor onze stad. Maar door een drukke professionele agenda zou het niet mogelijk zijn om mij volop te smijten. Ik hou niet van half werk, dus vandaar deze beslissing."
 

Meest gelezen