Twee doden bij rotslawine in Italië

In het noorden van Italië zijn bij een aardverschuiving een man en een vrouw uit Zwitserland omgekomen. Hun wagen raakte bedolven onder rotsblokken en werd enkele tientallen meters meegesleurd.

Bij de aardverschuiving in het noorden van Italië zijn er verschillende rotsblokken terechtgekomen op de spoorlijn tussen Domodossola in Italië en Locarno in Zwitserland, daardoor was deze lijn een tijd geblokkeerd.
Het gebied werd met honden onderzocht op te kijken of er nog meer wagens bedolven zijn geraakt onder het puin. Er werden geen andere slachtoffers gevonden.

Geregeld lawinegevaar in regio

Deze ochtend had de vicepresident van de regio een vergadering gepland om de situatie te bespreken. Er komen geregeld mensen om het leven door lawines in de Alpen. Zaterdag vielen er in dezelfde regio nog drie doden door een sneeuwlawine. Twee skiërs overleefden de lawine.

Meest gelezen