Kunnen seizoenen nog mooier in beeld gebracht worden? Prachtplaatjes van Fins eiland gaan de wereld rond

Vier foto's van een klein Fins eilandje, eentje per seizoen, gaan vlot de wereld rond. Fotograaf Jani Ylinampa maakte onderstaande luchtfoto's van het piepkleine eiland Kotisaari. Omgeven door de Kemi-rivier zien we de impact van de vier seizoenen op het het eilandje dat vroeger een traditioneel bolwerk was van lokale houthakkers. Het lijkt wel alsof Antonio Vivaldi aan dit eiland dacht wanneer hij zijn "Le quattro stagioni" componeerde.

Fotograaf Ylinampa woont en werkt in de streek van Rovaniemi, in Fins-Lapland.  Al 15 jaar lang houdt hij zich bezig met fotografie. Op zijn Instagram-account zien we hoe hij keer op keer het ene fantastische plaatje maakt na het andere, veelal met het noorderlicht in een hoofdrol.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het levenswerk van Antonio Vivaldi, dan kunt u onderaan zijn "De vier jaargetijden" beluisteren. En uzelf, al dan niet, in Finland wanen.

Meest gelezen