Videospeler inladen...

Wall Street fors in het rood

Het tweede kwartaal start in mineur. De beurzen op Wall Street staan tijdens de handel fors in het rood. De sterindex Dow Jones stond kort na 20.00 uur Belgische tijd meer dan 3 procent in het verlies.

De beurzen reageren vooral op het dreigende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. De Chinese regering gaat nieuwe douaneheffingen invoeren voor producten uit de VS, onder meer op fruit en varkensvlees. Dat is een reactie op de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om de heffingen te verhogen op de import van staal en aluminium.

Amazon en Intel

Om 20.05 uur Belgische tijd stond de Dow Jones 3,03 procent lager, op 23.373,42 punten. De technologie-index Nasdaq noteerde 3,56 procent in het rood op 6.811,88 punten. Sterkste verliezer was Intel, met een verlies van bijna 9 procent.

Dat komt onder meer omdat Apple voor zijn Mac-computers vanaf 2020 niet langer Intel-chips maar eigen chips wil gebruiken. Dat is althans wat het persbureau Bloomberg beweerst op basis van ingewijden.

Ook online retailer Amazon krijgt rake klappen, door de herhaalde aanvallen van president Trump. Hij vindt dat de webwinkel te weinig belastingen betaalt en een slechte zaak is voor "eerlijke" winkeliers.

Meest gelezen