Videospeler inladen...

Drie gewonden bij schietpartij in hoofdkwartier YouTube: dader "was boos op videodienst"

Bij een schietpartij in het hoofdkwartier van YouTube in Californië zijn drie gewonden gevallen. Eén van de slachtoffers is er erg aan toe. De schutter zelf, een vrouw, heeft zichzelf doodgeschoten.  Het zou niet gaan om terrorisme, zo moet onder andere blijken uit verklaringen van de vader van de schutter aan lokale media.

Paniek gisteravond op het hoofdkwartier van online videodienst YouTube. Even over de middag lokale tijd werd er een "actieve schutter" gesignaleerd bij de dochteronderneming van Google, in San Bruno, een stad even onder San Francisco in Californië.

De vrouw was een binnenplaats opgelopen waar werknemers vaak zitten te lunchen en begon er in het rond te schieten, voor ze het bedrijfgebouw in liep. De politie vond het lichaam van de vrouw nadat ze zichzelf had doodgeschoten. Er zou geen terroristisch motief zijn. 

De verdachte was een 39-jarige dierenactiviste uit San Diego. Ze zou boos zijn geweest op YouTube omdat de videodienst gestopt zou zijn om haar te betalen voor de video's die ze online zette. Dat zegt haar vader tegen lokale media en daarover klaagde ze ook zelf op haar website

Slachtoffers

De slachtoffers die de vrouw maakte, zijn een 36-jarige man, die nog in kritieke toestand is, een 32-jarige vrouw die zwaargewond in het ziekenhuis ligt en een 27-jarige vrouw die matig gewond werd.

Op helikopterbeelden was gisteravond te zien dat mensen het gebouw van YouTube in een lange rij verlieten, met hun handen in de lucht terwijl politieagenten hen inspecteerden en fouilleerden. Op het hoofdkwartier van YouTube werken zo'n 2.000 mensen.

Op Twitter schreef werknemer Vadim Lavrusik van YouTube dat hij zich een tijdlang samen met enkele andere collega's in een kamer had gebarricadeerd. Hij schreef ook dat hij schoten hoorde en dat hij mensen zag wegrennen.

YouTube behoort samen met andere diensten als Maps tot de internetgigant Google. Die is op zijn beurt onderdeel van de overkoepelende holding Alphabet.

De Amerikaanse president Donald Trump is intussen op de hoogte gebracht van de schietpartij. Via Twitter laat hij weten dat zijn "gedachten en gebeden bij alle mensen zijn die betrokken zijn".

Meest gelezen