"Tja, hoe noem je het Witte Huis? Het Witte Huis misschien?"

"Mocht u het Witte Huis willen beschrijven aan iemand die het nooit gezien heeft, en u weet niet goed hoe, weet dan dat u daarmee niet alleen bent. Zelfs de president is niet helemaal zeker hoe het te omschrijven", aldus Architectural Digest na het horen van de speech van president Trump gisteren, toen de paashaas een bezoek bracht aan het Witte Huis. De website rond bouwen en verbouwen besloot dan ook dat de president "een erg vreemde woordkeuze gebruikte om wat waarschijnlijk het populairste huis in de VS is, te beschrijven". Ook op andere nieuwsmedia en op sociale media fronste men de wenkbrauwen over Trumps woorden.

"Ik wil de "White House Historical Association" en iedereen die zo hard gewerkt heeft met Melania, met iedereen, bedanken om dit fantastische huis of gebouw of hoe je het ook wil noemen –want eigenlijk bestaat er geen naam voor-, dat wij in tiptop staat houden. We spreken zelf soms van een 'tippy-top' staat. Het is alvast een geweldige plaats", aldus de huidige VS-president.

In het NBC-praatprogramma "Late night with Seth Meyers" reageerde de gastheer met: "Er bestaat echt wel een naam voor. De naam die iedereen gebruikt, namelijk het Witte Huis. Het leek alsof hij erover praatte tijdens een eerste rondleiding als nerveuze gids doorheen het Huis."

Volgens nieuwswebsite The Cut kan de verwarring terug te brengen zijn tot het feit dat hij het Witte Huis eigenlijk liever omschrijft als "Not Mar-a-Lago", verwijzend naar zijn luxeresort in Palm Beach, in de Amerikaanse staat Florida. Nieuwswebsite Huffington Post zag dan weer dat Trump het moeilijk had het Witte Huis te omschrijven.

Op sociale media viel de verwarring natuurlijk ook op:

Meest gelezen