Videospeler inladen...

Tafelvoetbal, biljart en vinkenzetting vanaf volgend jaar belastingvrij

De Vlaamse regering schrapt vanaf volgend jaar de belasting op een reeks caféspelen en volkssporten. Volgens de regering is de belasting op die spelen achterhaald en brengt ze toch weinig op.

Vanaf volgend jaar zullen horeca-uitbaters of speelhallen die tafelvoetbal, biljart, flipperkasten of een jukebox aanbieden, daar geen belasting meer op moeten betalen. Ook volksporten zoals de zogenoemde vinkenzetting zullen worden vrijgesteld. Dat heeft Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open VLD) beslist.

Volgens de Vlaamse regering is de belasting op al die spelen achterhaald en brengt ze door de lage bedragen weinig op. Het is een oefening in efficiëntie want "de vrijstelling spaart zowel personeel als papierwerk uit".  

Meest gelezen