Videospeler inladen...

13-jarige jongen gered na val in riool in Los Angeles

In Los Angeles heeft een jongen van dertien twaalf uur lang vastgezeten in een riool. Hij was al spelend door een houten plank gezakt en maakte een val van verschillende meters.  

Nadat de jongen gevallen was, werd meteen groot alarm geslagen. Meer dan honderd mensen begonnen het rioleringssysteem van Los Angeles te doorzoeken. Ze gebruikten daarvoor onder meer drijvende camera's.

Na twaalf uur zoeken konden ze de jongen levend en wel terugvinden. Uiteindelijk hebben ze de jongen na twaalf uur zoeken levend teruggevonden. Hij was op een plek blijven zitten waar nog verse lucht binnenstroomde. "Elke ondergrondse locatie, zeker één met afval, kan giftige gassen produceren. Verse lucht is dus een sleutelelement", benadrukt Brian Humphrey, een woordvoerder van de brandweer. 

"De kans dat iemand een val in zo'n rioolbuis overleeft, is klein. De kansen waren niet in zijn voordeel, velen zouden het een mirakel noemen."

Op twitter prees de burgemeester van Los Angeles, Eric Garcetti, de reddingwerkers. 

Meest gelezen