"Rudy was trots op zijn beroep als autocarchauffeur"

Het nieuws over het ongeval met een autocar van het bedrijf Linden Cars uit Rotselaar zorgt voor grote verslagenheid in het bedrijf. "Het is alsof we een familielid kwijt zijn", zo klinkt het. De rouwbetuigingen stromen toe, maar de zaak moet ook blijven draaien. "Want er heeft tot nu nog niemand zijn busreis geannuleerd."

"Linden Cars is een familiaal bedrijf. Het heeft een tiental autocars en goed twintig chauffeurs in dienst. Er zijn dan ook hechte banden tussen het personeel. En dat maakt dat niemand van het bedrijf zelf vandaag kan reageren", zegt Kim Taylor van de Belgische Federatie van Autocar en Autobus Ondernemers. "Iedereen is bijzonder hard aangeslagen door de dood van Rudy."

Trots

Chauffeur Rudy Veugelen was 39. "Hij was altijd enthousiast en trots op zijn beroep, zegt Taylor in naam van de eigenaars. " Niets was je teveel, we konden steeds op je rekenen", schrijven de eigenaars van Linden Cars op hun facebookpagina.

Bijna 6.500 mensen betuigden daar al hun medeleven met de overleden chauffeur.

Geen annuleringen

"Het ongeval heeft niet voor annuleringen gezorgd", weet Taylor. "Integendeel, er zijn zelfs extra boekingen voor busreizen binnengelopen. Dat zegt veel over het vertrouwen van de klanten in het bedrijf", besluit Taylor. "We kijken nu vooral uit naar de terugkeer van Patrick, de tweede chauffeur." Hij wordt momenteel nog verzorgd in een Duits ziekenhuis. "We hopen allemaal dat hij zo snel mogelijk naar huis kan komen", aldus nog Taylor.

Meest gelezen