Antwerpse gemeenten strijden tegen elkaar voor het klimaat

De provincie Antwerpen wil dat elke inwoner de strijd aangaat tegen de klimaatopwarming. De app "For good" geeft inwoners van de provincie elke week enkele missies om aan te werken en zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

App For good

Tijdens de klimaatstrijd houdt een app een jaar lang de CO2-uitstoot bij van inwoners van de provincie Antwerpen. "Je maakt een profiel aan en je moet een paar vragen beantwoorden over je voeding en je moet ook je meterstanden ingeven", legt Tina Van Leuven van provincie Antwerpen uit.

"Door die info over je energie, voeding en transport, weet de app hoeveel CO2 je uitstoot en geeft je daarna tips om dat te verbeteren en te verlagen." 

"Je kan bijvoorbeeld minder verpakkingen gebruiken, een keer de fiets te nemen in plaats van de auto of seizoensgroenten kopen." Door kleine aanpassingen in je patroon, kan je al een groot verschil maken.

Titel

Tot nu toe hebben 38 gemeentes zich geëngageerd om de klimaatstrijd aan te gaan. Maar het is de bedoeling dat uiteindelijk elke gemeente deelneemt.

"De gemeente met de inwoners die er het meest in slagen om hun CO2-uitstoot te verminderen, gaat uiteindelijk lopen met de titel: gemeente met de kleinste ecologische voetafdruk", besluit Van Leuven.

Meest gelezen