AP2005

Apple stapt over van Intel naar eigen chips

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple wil vanaf 2020 eigen chips in plaats van Intel-chips gebruiken in zijn computers. Dat meldt het persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De plannen voor de vervanging van Intel zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden. Het doel ervan is om apparaten van Apple beter te laten samenwerken. Het gebruik van verschillende technologie is daarvoor een obstakel.

Apple maakt nu voor zijn iPhones, iPads en Apple Watch al gebruik van eigen chips. In Mac-computers zitten chips van Intel.

Intel behaalt ongeveer 5 procent van zijn jaarlijkse omzet door zijn samenwerking met Apple. De beslissing is nog niet definitief, maar het aandeel Intel kreeg gisteren op de beurs al een flinke opdoffer.

Meest gelezen