Ballon Comics

Baba Yega krijgt eigen stripverhaal

Het eccentrieke danscollectief Baba Yega krijgt na de langspeelfilm nu ook een eigen strip: "De orde van S.N.O.T.". Het verhaal volgt in grote lijnen dat van de film. De tekeningen zijn van Steve van Bael.  

De gemaskerde dansers van Baba Yega raakten in 2016 bekend door het talentenprogramma "Belgium's got talent" te winnen. Een jaar daarna haalden ze de finale van de Duitse versie van "got talent", "Das Supertalent".  De buitenaardse wezens zijn immens populair, vooral bij kinderen. Meer kon dan ook niet uitblijven. Momenteel loopt "Baba Yega, the movie" in de zalen en nu verschijnen de Baba's dus ook in stripvorm. 

Het verhaal van de strip, "De orde van S.N.O.T." volgt in grote lijnen dat van de film. Steve van Bael, vroeger medewerker bij De Kiekeboes en bekend van de stripreeks Figaro en de BV-strip rond Marc Coucke, zorgt voor de tekeningen. 

De Baba’s zijn een sterk merk. En Vlaamse strips zijn dat ook.

Alexis Dragonetti, CEO van Ballon Media

Ballon Media, de uitgeverij achter de Baba Yega-strip, is niet aan zijn proefstuk toe. Zo zijn ze verantwoordelijk voor het uitgeven van de Jommekestrips, waar jaarlijks meer dan een miljoen exemplaren van worden verkocht. Ze verzorgen eveneens de Nederlandstalige uitgave van strips als "Robbedoes", "XIII", "Thorgal" en "Lucky Luke".  

Alexis Dragonetti, CEO van Ballon Media, heeft er vertrouwen in: "De Baba’s zijn een sterk merk. En Vlaamse strips zijn dat ook. Er is hard gewerkt aan dit album en ik hoop van harte dat de fans na het kijkplezier ook veel leesplezier mogen beleven met Baba Yega, de strip". Of de Baba Yega binnenkort "de Kiekeboes" of "F.C. De Kampioenen" van de troon zullen stoten, valt nog af te wachten.

Meest gelezen