Videospeler inladen...

Chinees gezin vindt verloren dochter na zoektocht van 24 jaar terug

In China heeft een echtpaar zijn dochter teruggevonden die 24 jaar geleden vermist raakte. Dat meldt de BBC. De vrouw herkende zichzelf op een robotfoto die haar ouders eind vorig jaar verspreidden.

Mirakels lijken wel degelijk te bestaan. Dat moet blijken uit een onwaarschijnlijk verhaal uit China waarover de BBC vandaag bericht. Daar heeft een echtpaar in Chengdu zijn dochter Qifeng teruggevonden die liefst 24 jaar geleden vermist raakte.

Meneer Wang Mingqing en zijn echtgenote Liu Dengying waren fruitverkopers in de miljoenenstad. Op een drukke dag in 1994 had Wang plots geen wisselgeld meer. Hij verliet zijn kraam heel even om bij een andere verkoper wisselgeld te halen. Toen hij terugkwam, was hun dochter van 3 spoorloos verdwenen.

De verdwijning van Qifeng betekende de start van een jarenlange zoektocht. Wang en Liu zochten overal in de stad en in de omringende regio. Ze plaatsten advertenties in kranten en zetten ook online zoekertjes op.

Taxichauffeur

In 2015 besloot Wang een versnelling hoger te schakelen door een job als taxichauffeur te aanvaarden. Op de achterruit van zijn wagen kleefde hij een groot opsporingsbericht en elke passagier die hij vervoerde gaf hij kaartjes met informatie over Qifeng.

Omdat Wang geen foto van Qifeng had, gebruikte hij een foto van zijn andere dochter omdat ze als 2 druppels water op haar zus leek. Zijn queeste haalde de Chinese media, maar zijn dochter vond hij niet terug. Af en toe meende de politie haar te hebben gevonden, maar uit DNA-onderzoek bleek telkens dat het niet om Qifeng ging.

Robotfoto

Eind vorig jaar hoorde een tekenaar die robotfoto's voor de politie maakte het verhaal van Qifeng. Hij maakte een tekening van de vrouw zoals ze er mogelijk op volwassen leeftijd uitzag. Die begon op haar beurt op sociale media te circuleren.

Duizenden kilometers verder aan de andere kant van China kreeg de jonge vrouw Kang Ying de tekening onder ogen. Ze kon niet geloven hoe sterk ze op de afgebeelde vrouw leek.

Litteken

Kang Ying was opgevoed door adoptieouders op amper 20 kilometer van Chengdu. Volgens Chinese media hadden ze haar altijd verteld dat ze als kind langs de weg was gevonden.

Begin dit jaar nam Kang Ying contact op met Wang en al snel bleek ze enkele opvallende trekken met zijn vermiste dochter te delen. Zo had ze net als Qifeng een litteken op haar voorhoofd en werd ze misselijk telkens ze moest huilen.

Hereniging

Kang Ying en Wang regelden een DNA-test en die bleek positief: de fruitverkoper van weleer had zijn verloren dochter eindelijk teruggevonden. Gisteren spraken ze elkaar voor het eerst via het internet, vandaag volgde de hereniging. Daarvoor reisde Kang Ying samen met haar echtgenoot en hun dochter naar Chengdu.

"De hele wereld zei me dat ik geen moeder had, maar die heb ik wel degelijk", vertelde Kang Ying aan Chinese media nadat ze ook haar biologische moeder Liu in de armen had gesloten. "Ik kan jullie niet vertellen hoeveel hoop, wanhoop en ontgoocheling we de voorbije 24 jaar hebben gekend", zei Wang op zijn beurt. "Nu zijn we eindelijk weer samen."

Meest gelezen