Bas Bogaerts

Sennek treedt als 4e op in haar halve finale van het Songfestival  

Sennek treedt als 4e kandidaat op tijdens haar halve finale van het Eurovisiesongfestival. Dat heeft de European Broadcasting Union bekendgemaakt. Ze vertegenwoordigt België met het nummer "A matter of time".

Wie Sennek live aan het werk wil zien tijdens haar halve finale van het Songfestival op 8 mei in Lissabon, moet al vroeg beginnen te kijken. De jonge zangeres moet als 4e kandidaat van de avond het podium op, na Albanië en voor Tsjechië.

Sinds 2013 zijn het de producers van de show die de volgorde van de kandidaten bepalen. Op die manier willen ze voldoende variatie in de nummers. Ook de volgorde van de kandidaten van de 2e halve finale op 10 mei en van de finale op 12 mei ligt in handen van de producers.

Het is goed dat we net na Albanië optreden, daar hebben we niet veel van te vrezen, daardoor ogen we professioneler 

André Vermeulen, songfestivalexpert VRT

Songfestivalkenner André Vermeulen vindt de plek die Sennek krijgt toebedeeld niet noodzakelijk slecht. "Het is goed dat we net na Albanië optreden", zegt hij. "Van dat land hebben we niet veel te vrezen. Daardoor ogen we professioneler. Dat Tsjechië vlak na ons komt, is dan weer een minpunt. Het is een geduchte tegenstander."

"Meestal is het beter om in de 2e halve finale aan bod te komen. Dan zit je nog verser in het geheugen van het publiek dat zijn stem moet uitbrengen. Gelukkig zijn er bij de 2e halve finale regelmatig zogenoemde reruns van de kandidaten uit de 1e halve finale die naar de finale doorstoten."

De videoclip van "A matter of time" doet het intussen goed. Op YouTube is de video al meer dan 1.3 miljoen keer bekeken.

Bekijk de integrale volgorde van de halve finales:

Eerste halve finale op dinsdag 8 mei:
1. Azerbeidzjan
2. IJsland
3. Albanië
4. België
5. Tsjechië
6. Litouwen
7. Israël
8. Wit-Rusland
9. Estland
10. Bulgarije
11. Macedonië
12. Kroatië
13. Oostenrijk
14. Griekenland
15. Finland
16. Armenië
17. Zwitserland
18. Ierland
19. Cyprus

Tweede halve finale op donderdag 10 mei:
1. Noorwegen
2. Roemenië
3. Servië
4. San Marino
5. Denemarken
6. Rusland
7. Moldavië
8. Nederland
9. Australië
10. Georgië
11. Polen
12. Malta
13. Hongarije
14. Letland
15. Zweden
16. Montenegro
17. Slovenië
18. Oekraïne

Meest gelezen