Fietsbus onder de Schelde voor wie in de haven werkt

Iedereen die in de Antwerpse haven werkt, kan vanaf vandaag gebruikmaken van een nieuwe fietsbus. De afgelopen weken kregen vijf bedrijven de kans om die al eens uit te testen.

Tijdens de testfase is in drie weken tijd 2.500 keer gebruikgemaakt van de fietsbus. De bus is bedoeld voor fietsende havenwerknemers die pendelen tussen de Linker- en de Rechteroever van de Schelde. Vroeger was het voor hen onmogelijk om de Schelde over te steken met de fiets. Nu brengt de fietsbus hen door de Tijsmanstunnel of de Liefkenshoektunnel.

"Aangenaam verrast"

Heel wat werknemers hebben de fietsbus al eens uitgeprobeerd, vertelt Nathalie Van Impe van het Havenbedrijf: "We zijn aangenaam verrast."

"2.500 mensen in drie weken tijd, dat is niet slecht. Vooral omdat het iets nieuws is. Mensen kennen het nog niet, dus het project heeft nog wat tijd nodig. Bovendien was het weer niet zo mooi, en het verschil tussen zon- en regendagen merken we heel hard."

In de bus zit een ingebouwde fietsenstalling die plaats biedt aan 30 fietsen. De fietsbus rijdt 7 dagen op 7, tijdens de spits rijdt hij om het kwartier. Reserveren is niet nodig.

Meest gelezen