Videospeler inladen...

Roeselare zet bewakingsfirma in na agressie tegen baliepersoneel

Het is geen alledaags gezicht: een agent van een bewakingsfirma loopt rond in de lokettenhal van het stadhuis van Roeselare. Die is er gekomen omdat mensen de laatste tijd heel agressief zijn tegen het personeel achter de balie. Het is een primeur voor West-Vlaanderen, blijkt uit een rondvraag van Radio 2 West-Vlaanderen.

Voor het eerst in West-Vlaanderen wordt een bewakingsagent van een privéfirma ingezet om een oogje in het zeil te houden. Dat blijkt uit een rondvraag van onze redactie.

Het was nodig, zegt schepen Henk Kindt (SP.A). "We hebben gemerkt dat er een aantal extra incidenten gebeurd zijn op het balieplein waarbij er verbaal geweld is geuit naar het baliepersoneel."

In de andere West-Vlaamse centrumsteden zijn er voorlopig geen plannen om bewakingspersoneel in te schakelen. In de meeste steden werken ze op afspraak, om te vermijden dat iedereen vrij op elk moment van de dag kan binnen en buiten lopen.

Meest gelezen