Videospeler inladen...

Problemen bij luchtverkeersleider Eurocontrol opgelost, vertragingen worden weggewerkt

De systeemproblemen bij de Europese luchtverkeersleider Eurocontrol zijn opgelost. Op Brussels Airport doen de luchtverkeersleiders er op dit moment alles aan om de vertragingen weg te werken. Door een probleem bij Eurocontrol konden eerder vandaag slechts tien vluchten per uur opstijgen op Brussels Airport, verschillende vluchten hebben daardoor vertraging opgelopen.

Rond 18 uur waren een tiental vluchten vertraagd, meestal tussen de 20 tot 60 minuten, maar al bij al is de hinder beperkt gebleven.

Iets voorbij drie uur raakte bekend dat een systeemfout bij Eurocontrol het luchtverkeer in heel Europa in de war stuurde. Alle Europese luchthavens kregen een beperking opgelegd voor het aantal vertrekkende vluchten. Aankomende vluchten konden zonder problemen landen.

Op Brussels Airport mochten maar tien vliegtuigen per uur opstijgen, al gold er een uitzondering voor vluchten naar buurlanden. "Daar kunnen de Belgische luchtverkeersleiders zelf met de lokale luchtverkeersleiders alles regelen, en hebben we Eurocontrol niet nodig", verklaarde Dominique Dehaene van Belgocontrol.

Ook op de andere Belgische luchthavens golden beperkingen. Charleroi bijvoorbeeld moet het met minder slots doen dan Brussel. Daar was een vlucht naar Rabat vertraagd. 

Meest gelezen