Videospeler inladen...

Meer dan 1000 vluchtelingen trekken via Mexico naar de Verenigde Staten

Voor het vijfde jaar op rij trekt een karavaan vluchtelingen uit Centraal-Amerika naar de Amerikaanse grens. Tot grote ergernis van Amerikaans president Donald Trump. Hij vindt dat Mexico hen die doorgang moet belemmeren. 

Met meer dan 1000 vluchtelingen is de karavaan dit jaar groter dan die van de afgelopen vier jaar. De meeste van deze vluchtelingen komen uit Honduras. De bedoeling is om asiel aan te vragen aan de Amerikaanse grens. Amerikaans president Donald Trump stoort zich aan de houding van Mexico. Volgens Trump moeten de Mexicaanse autoriteiten de doorgang van de vluchtelingen naar de VS belemmeren. 

"Klein leger van migranten"

De reactie van Trump kwam er nadat de karavaan vluchtelingen uitvoerig besproken werd bij het populaire televisieprogramma Fox & Friends. Daar werd de karavaan omschreven als een "klein leger van migranten dat richting de Verenigde Staten marcheert." Mexicaans Minister van Buitenlandse Zaken, Luis Videgaray Caso, stoorde zich aan die berichtgeving. "Een onnauwkeurig nieuwsverslag zou niet mogen gebruikt worden om deze sterke samenwerking ter discussie te stellen," aldus Caso over de samenwerking tussen Mexico en de VS op vlak van migratie.

Meest gelezen