Archieffoto
© Arco / Schoening - creative.belgaimage.be

Meer dan 20 gewonden bij botsing van twee metro's in Duitsland

In het westen van Duitsland, in de stad Duisburg zijn twee metrostellen op elkaar gebotst. Bij het ongeval vielen twintig gewonden, dat meldt de politie. Of er zwaargewonden zijn is nog niet duidelijk. 

In de stad Duisburg botsten twee metrostellen van de lijn 903 met elkaar, daarbij raakten minstens 20 mensen gewond. “Twee metro’s reden op elkaar aan het metrostation "Auf dem Damm",  zei een woordvoerder van de politie. Of er zwaargewonden bij de slachtoffers zijn is niet duidelijk. Een aantal media spreken over twee zwaargewonden, anderen melden dat er geen zwaargewonden zijn. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

De Duisburgse transportfirma bevestigt het ongeval op Facebook, maar benadrukt dat het geen frontale botsing was.

Enkele weken geleden botsten in de Duitse stad Keulen twee trams. Tientallen mensen raakten gewond. Later bleek dat één van de trambestuurders te veel had gedronken.

Meest gelezen