Bijna 1.000 bestuurders geflitst tijdens de Ronde, maar pak minder dronken bestuurders betrapt

Tijdens de ronde van Vlaanderen afgelopen zondag zijn in Oost-Vlaanderen een pak minder bestuurders betrapt op dronken rijden. Het gaat om 8 mensen of 2,56 procent van alle gecontroleerden. Da's een pak minder dan vorig jaar. Wel werden heel wat bestuurders geflitst.

Afgelopen zondag, tijdens de Ronde van Vlaanderen, heeft de politie verschillende controles gedaan op rijden onder invloed en te snel rijden. 943 bestuurders werden geflitst. Dat is bijna 12 procent van alle gecontroleerde bestuurders. Iets meer dan vorig jaar dus, toen reed bijna 10 procent te snel.

De Ronde is één groot feest, maar blijkbaar heeft de sensibiliseringsactie tegen dronken rijden gewerkt

Gouverneur Oost-Vlaanderen Jan Briers

Wel opvallend, maar 8 bestuurders werden betrapt op dronken rijden, of 2,56 procent van alle gecontroleerden. Dat is een flink pak lager dan vorig jaar, toen het ging om meer dan 9 procent. "Ik moet de media bedanken", zegt gouverneur van Oost-Vlaanderen Jan Briers, "het zijn de media die samen met ons een echte sensibiliseringsactie gevoerd hebben. De Ronde is één groot feest, en dat ligt het soms moeilijker, maar blijkbaar heeft de actie goed gewerkt." Mogelijk komt de daling er ook omdat de politie in totaal meer bestuurders heeft gecontroleerd.

Daarnaast werd ook één positieve drugtest afgelegd. Er werden ook twee boetes uitgeschreven voor bestuurders die hun gordel niet droegen. En twee rijbewijzen zijn ingetrokken op bevel van het parket.

Meest gelezen