SP.A en Groen in Diest niet langer in kartel naar de kiezer

In de Vlaams-Brabantse gemeente Diest nemen de SP.A en Groen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet langer in kartel deel aan de verkiezingen. 

De SP.A biedt zich aan de kiezer aan met de lijst "Samen voor Diest" en met Vlaams-Brabants gedeputeerde en gemeenteraadslid Marc Florquin als lijsttrekker. Miet Dirix trekt de lijst voor Groen met David Celis en Anneke Houtmeyers op plaatsen twee en drie.

Diest wordt momenteel bestuurd door een coalitie van DDS (8 zetels) en SP.A-Groen (6 zetels). Het worden spannende verkiezingen in Diest omdat de 66-jarige Jan Laurys (DDS), die sinds 2007 burgemeester is, geen kandidaat meer is voor een uitvoerend mandaat. De DDS-lijst wordt getrokken door schepen Geert Gluckers. Christophe De Graef trekt de lijst voor Open VLD.

Meest gelezen