sadak souici

Treinstaking Frankrijk: verkeer ook morgen "erg verstoord"

In Frankrijk zal het treinverkeer ook morgen "erg verstoord" zijn door de staking tegen de spoorhervormingen. Dat zegt de SNCF. De spoorwegmaatschappij denkt dat slechts 1 op de 7 hogesnelheids­treinen en 1 op de 5 regionale en lokale treinen zullen uitrijden. De Thalys zou geen hinder ondervinden.

De directie van de SNCF gaat ervan uit dat de treinen in Frankrijk met dezelfde frequentie als vandaag zullen rijden. Er zouden wel wat meer hogesnelheidstreinen rijden, al zal de frequentie verschillen van regio tot regio. Het noorden en oosten zouden het beste worde bediend, met 1 verbinding op 4. In het zuidoosten zou er dan weer slechts 1 op 10 rijden.

Ook het internationale verkeer zou stabiel blijven in vergelijking met vandaag. De Thalysverbindingen zouden quasi normaal worden verzorgd en er zouden 3 op de 4 Eurostar-treinen rijden. Naar Duitsland zou 1 op de 3 treinen vertrekken. Met Italië, Zwitserland en Spanje zouden er dan weer geen treinverbindingen zijn.

De spoorvakbonden zijn vandaag begonnen aan een krachtmeting met de regering. Ze willen tot einde juni 2 dagen op de 5 staken tegen de hervormingen die de regering wil doorvoeren, waarbij onder meer de statutaire benoeming voor nieuwe aanwervingen in vraag wordt gesteld. De volgende stakingsdagen zijn voorzien op 8 en 9 april.

Meest gelezen